Yapay Zeka (Devam)

Bilgisayar'da Yapay olarak oluşturulan Piano Sesleri bile Aslının yerini asla tutmuyor.. Fakat bunu bile kim anlar!.. 

Önce İnsan Küçük Düşürüldükten sonra!

İnsan Ses'i doğal olmayan yollarla yapılamaz, Taklid bile edilemez.. İnsan Ses'i üretebilecek bir Bilgisayar Programı yok ve olamaz da.. Yapay Zeka sadece başka bir İnsan'ın Kayıtlanmış Sesini kullanabilir, kopyalayabilir.. O da hem yetersiz çünkü mesela bütün sayıları ve kelimeleri hatta cümleleri duygu durumlarına göre Kaydetmeniz gerekir ki buna hem Nefes yetmez, hem Dünyanın yüzölçümü yetmeyecek bir Depolama Alanı gerektirir ki siz bunu sadece bir Yapay Kafatasının içine sığdıracaksınız!.. 

Dikkat edin sadece bir Yapay Zeka için gerekeni söylüyorum..; Facebook Google gibi şirketlerin Depolama alanlarını görmüşsünüzdür.. İnsan Sesi'nin yapay olarak üretilmesi demek İnsan Sesi kadar Enstruman demektir; ki şu an Bilgisayar'da Yapay olarak oluşturulan Piano Sesleri bile Aslının yerini asla tutmuyor.. Fakat bunu bile kim anlar!.. Önce İnsan Küçük Düşürüldükten sonra! 

İşte bu Sırıtışları bile Kavrayamıyanları Kandırmak, galeyana getirmek, işini yürütmek elbette kolay..

Fakat Hakk'ı Kandırmak? Taklid etmek!..

Allah Bir'dir, ama Sayı olarak değil.. 

"Varlık" Bir'dir..; Bölünmez.. 

Ekmek İki'ye Bölünür ama İki'ye Çarpılmaz, yani Çoğalmaz..; 

"Matematik" Zihinseldir.. "Bereket", Mucize gibi Dini bir Kavram'dır.. Zihni Aşkındır, Zihne indirgenemezler.. Matematik Faydası açısından "Zihinsel Bereket" olarak tanımlanabilir.. 

Bilimle "Yapay Et" Üretebilirsin, fakat "Bereket" Üretemezsin.. 

Asıl "Bereket" bu Asli Derin Geniş Kuşatıcı Anlamıyla "Din"dedir, "Bilim"de değil.. 

"Matematik" Sayı olmayan Bir'den Zihinsel olarak gelir.. 

2, 1'den çıkar, 1 olmadan 2 olmaz; ama 1, 2'siz de 1'dir.. 

"Bütün", Zihinsel bir Kavramdır, "Parça"yı Gerektirir..; "Bir" ise Zihinsel bir Kavram değildir.. "Varlık", "Ekmek" değildir.. 

Bu Sırlar, Diplomayla, Tv Seyretmekle elde edilmez.. Ehli olmayana veril-e-mez, Alınamaz.. Söylemekle Anlaşılmaz.. Yaşamla değil Hay'at'la elde edilir.. Zihinde Anlayıp, Ehli olduğunu Zannedersin, sonra Varlığa Toslarsın.. 

Varlık Bir'dir Yukarısı Aşağısı olmaz, Haddini Yerini Bilene Gam olmaz!.. 
İddia olmaz, Kompleks olmaz!..

İlaç "Yapay"dır, Şifa'ya dönmesi gerekir.. Yapay Zeka, çıktığı Akıl'a dönmesi gerekir.. Her şey birer Araç'tır, Amaç'a dönmesi gerekir.. Çokluk, Birliğe dönmesi gerekir.. Yaratılan, Yaradan'a dönmesi gerekir!