"Hakikat"i Kavramak İyi ve Kötü'nün Üstüne çıkabilmekle mümkündür..

"Hakikat"i Kavramak İyi ve Kötü'nün Üstüne çıkabilmekle mümkündür.. 

İyilik Kötülük Zıtlığına Düştüğün anda Sahte, Geçici, Yetersiz olan Zannınla Avunmaya Kendini Mahkum ettiğini bil.. 

Kötülüğü "Mutlak Gerçek" Kabul ettiğin anda, 

"İyilik" (Sanat, Bilim, Din bütün İnsani değerler dahil) "Kendini Kandırmak"tan ibaret olur ve bu Büyük Aldanış, Fıtratına Sokulan bu büyük Çelişki (Zıtlıkla Mücadele) Sen Farkına varamadan "Saflığını" Kalbinden gün be gün Kazır.. 

İhlas (Samimi Saf Doğruluk) ve Yalan bir arada durmaz.. 

Sonunda, "Hakikat" Günlük Yaşam Debdebesinden ve Mutluluk da "Cehalet"den ibaret kalır.. "İnandığın" şeyi "Mutlak Gerçeğin" yaptığına da uyanamazsın.. Halbuki "Mutlak", yalnız ve yalnız "O"dur.. Mutlaklıkla vasıflanmaya ihtiyacı olmayan.. Özelliklerine Senin ihtiyacın olan.. O'ndan başkasının Sana Senliğini veremeyeceği Yaratıcı.. 

İyi kötü, tanımladığın her şeyin Yaratıcısı.. 

O'nu "Basit Kötülük" yerine Mutlak Gerçeğin yaptığında (İman), O Hakikatlerin Hakikati olduğundan İyilik Kötülük, her şey Suretlerden ibaret hale gelir..; fakat bomboş anlamsız suretler değil.. Kötü şeyler de olsa, Seni hepsinin, bütün paralellerinin Aslına (İnsan'ın Hakikatine), Alemlerin Rabbine götüren yol işaretleri olur.. Kabus değil, Sadık, Hikmetli, ve Gerçekten daha Gerçek Güzel olan bir Rüya.. Anlamsız değil Tabiri olan.. Cehalet gider Hikmet gelir.. "Çokluk" gider Birlik gelir.. Geçmiş, Gelecek (Reenkarnasyon) gider An'ın (O'nun) Sonsuzluğu gelir.. 

"Dinler" gider Tek bir "Hakikat" gelir.. 

Yani Din Suret olmaktan çıkar Fıtratın, Yaşamının ta kendisi, Barış Selamet Teslimiyet (İslam) olur.. Mücadelen Boş değil, Sevgi olur, İhlas (Saflık, Samimiyet) olur.. Savaş ancak o zaman biter.. Dünyadaki değil Kendinle olan savaşın.. 

Dünyalılar da Uzaylılar da gider, 

Melekler, Melek Tabiatlılar gelir.. Yalancılar gider, "Peygamber" gelir.. Ağlayan çocuk gider, büyüklüğü de küçüklüğü de, cinsiyeti de aşmış, bedenle, suretlerle herhangi bir şekilde aldatılması mümkün olmayan Ruh (Min Ruhi), "Er" gelir.. Bölünmüşlük gider, Bütün, Berrak bir Zihin gelir.. "Hayvanlık" gider Dirilik Canlılık, İnsanlık, Aşk gelir.. Maymunluk, yani Taklit gider Tekamül gelir.. Geçici Üzüm Sarhoşluğu gider, Manevi Sarhoşluk gelir.. 

Şuursuzluk gider Tatmin olmuş Bilinç gelir.. İsimler gider İsimlenen kalır..

Bütün İlahların, Taptıkların yok olur..
 
Tek ve Bir olan, Varlığın ta Kendisi kalır!..
 
Ey her şeyi Aşkın ve İçkin olan! Kendini Kandırma!
 
Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır!
 
Aşk Tuzağı!

Laf uzadı, Lafla olmaz.. Taşıma suyla değirmen dönmez!..